Zlepšovanie procesov v oblasti služieb - Keblúšek, Peter; Martínez, Felipe; Furková, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Finančný sektor v rámci sektora poskytovania finančných služieb čelí vysokému konkurenčnému tlaku, reguláciám a dohľadu nad obchodnou súťažou. Aj napriek týmto výzvam je na spoločnosti vyvíjaný tlak na ich konštantné zlepšovanie, a zaručenie svojej konkurenčnej výhody. Cieľom bakalárskej práce je navrhnúť zlepšenie poskytovaných finančných služieb každodenných procesov špecifickej spoločnosti s ohľadom na aktuálne poznatky v procesnom managemente a prípadových štúdií. V teoretickej časti je predstavené fungovanie finančného sektora, metódy, ktoré používajú spoločnosti pre zlepšovanie interných procesov na základe agilného manažmentu a Lean Six Sigmy, a kroky aplikácie metodológie DMAIC pre definovanie, meranie, analýzu, zlepšenie a kontrolovanie procesov. Praktická časť sa venuje aplikácií metodológie DMAIC na konkrétny problém, ktorému čelí spoločnosť Clearstream a.s. Na záver sú predstavené odporúčania, ktoré plynú z definovaného cieľu tejto bakalárskej práce.
Vedoucí práce: Felipe Martínez
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses