Stanovení kritérií pro vybrání vhodného dodavatele v tiskárnách společnosti Mafra, a.s. - Ettel, Milan (2023)
Bakalářská práce je zaměřena na stanovení kritérií pro vybrání vhodného dodavatele v tiskárnách společnosti Mafra, a.s. Teoretická část se věnuje nákupu, jeho cílům, faktorům majícím vliv na nákupní rozhodnutí a nákupním strategiím. Dále je objasněn pojem dodavatel, ABC analýza dodavatelů, jejich klasifikace a partnerství s dodavateli. Následně je již věnována pozornost stanovení kritérií, metodám výběru dodavatele a hodnocení dodavatelů. Na začátku praktické části jsou zpracovány základní informace o tiskárnách a společnosti Mafra, a.s. Dále jsou již zmíněny údaje o nákupním oddělení tiskáren, stávajících dodavatelích a vývoji trhu s papírem. Cílem práce je, z dat poskytnutých od ředitele tiskáren, vedoucího nákupu a člena controllingového oddělení, ze stávajících výběrových kritérií tiskáren společnosti Mafra, a.s. vyčlenit ta, která jsou stěžejní a mají zásadní význam na výběr správného dodavatele a dlouhodobou spolupráci s ním.