Analýza marketingového mixu společnosti Landema Group s.r.o. - Vaňát, Daniel (2023)
Cílem bakalářské práce je analýza marketingového mixu podniku Landema Group s.r.o. a navrhnout kroky k jeho vylepšení. Podnik chce zvyšovat své prodeje udržením si své zákaznické základny starší generace a přilákáním mladší generace. Zároveň chce zvyšovat své povědomí na veřejnosti, jelikož si prošel rebrandingem. Práce byla provedena pomocí dvou kvalitativních rozhovorů s vlastníkem společnosti a s marketingovým oddělením. Vše bylo doplňováno a prohlubováno pomocí sekundárních dat. Nejprve byla provedena analýza marketingového prostředí. Analýza makroprostředí pomocí PESTEL analýzy a analýza konkurence byla provedena pomocí Porterovy analýzy 5 sil. Následně byla provedena analýza aplikovaného marketingového mixu podniku Landema Group. Výstupem je SWOT analýza, která rozděluje nejvýznamnější faktory do silných stránek, slabých stránek, příležitostí a hrozeb. Následně byla navržena doporučení, která pomohou podniku tento mix vylepšit, zvýšit své povědomí, přilákat mladší generaci a zvýšit tak své prodeje.