Analýza marketingového mixu společnosti Landema Group s.r.o. - Vaňát, Daniel; Dvořáková, Michaela; Zamazalová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem bakalářské práce je analýza marketingového mixu podniku Landema Group s.r.o. a navrhnout kroky k jeho vylepšení. Podnik chce zvyšovat své prodeje udržením si své zákaznické základny starší generace a přilákáním mladší generace. Zároveň chce zvyšovat své povědomí na veřejnosti, jelikož si prošel rebrandingem. Práce byla provedena pomocí dvou kvalitativních rozhovorů s vlastníkem společnosti a s marketingovým oddělením. Vše bylo doplňováno a prohlubováno pomocí sekundárních dat. Nejprve byla provedena analýza marketingového prostředí. Analýza makroprostředí pomocí PESTEL analýzy a analýza konkurence byla provedena pomocí Porterovy analýzy 5 sil. Následně byla provedena analýza aplikovaného marketingového mixu podniku Landema Group. Výstupem je SWOT analýza, která rozděluje nejvýznamnější faktory do silných stránek, slabých stránek, příležitostí a hrozeb. Následně byla navržena doporučení, která pomohou podniku tento mix vylepšit, zvýšit své povědomí, přilákat mladší generaci a zvýšit tak své prodeje.
Vedoucí práce: Michaela Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses