Analýza elektromobilového odvětví v ČR - Pavlyuk, Volodymyr (2023)
Cílem práce je identifikace vnitřních a vnějších faktorů odvětví elektrických vozidel ČR. K identifikaci vnitřních vlivů jsou aplikované metody Porter model 5 sil a analýza hodnotového řetězce. Pro určení faktorů vnějšího okolí je zpracovaná PESTEL analýza. Identifikované faktory z použitých metod analýzy mikra a makra okolí jsou využité pro vstup do SWOT analýzy ke shrnutí celkové situace elektromobilového odvětví ČR.