Analýza efektivity strategie sportovního sponzoringu Škoda Auto - Lichtenberková, Eliška (2023)
Cílem diplomové práce je na základě zhodnocení efektivity vybrané sportovní sponzoringové aktivity navrhnout vhodné nástroje k jejímu měření. Práce hodnotí úspěšnost hlavní sponzoringové aktivity Škoda Auto jakožto součástí strategického komunikačního plánu společnosti. Teoretická část diplomové práce se zaměřuje na definování základních složek komunikačního mixu a vztah společnosti Škoda Auto ke sponzoringu sportu v ČR s přesahem do CSR. Dále jsou v rámci teoretické části rozebrány přístupy, indikátory a metody měření efektivnosti sponzoringové aktivity, která je podkladem pro zpracování praktické části. Praktická část uvádí samotný strategický koncept směřující ke komunikaci aktivace na Mistrovství světa v ledním hokeji pořádané Mezinárodní federací ledního hokeje (IIHF). Míra úspěšnosti kampaně je hodnocena oproti předešlému roku 2021 na základě zpracování a analýzy primárních a sekundárních dat. V práci se odráží obchodní dopad aktivity ve vztahu k vnitrofiremním cílům a vliv na růst objednávek vozů během, a po ukončení kampaně. Práce se mimo jiné zabývá, již pro Škoda Auto nezbytnou, součástí sponzoringu – CSR a zapojením veřejnosti do finanční podpory této sponzoringové aktivity.