Vliv vybraných personálních postupů na retenci zaměstnanců ve zdravotnictví - Sultani, Kamal; Černá, Daniela; Legnerová, Kateřina, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá anýze vybraných personálních postupů a analýze jejich vlivu na retenci zaměstnanců ve zdravotnictví. Cílem bakalářské práce je určit, které personální nástroje mohou mít tendenci snížit fluktuaci ve zdravotnictví v České republice. Retence pracovníků v tomto odvětví je klíčová pro jeho stabilitu, fluktuace může způsobit nemalé problémy díky nemalému přínosu společnosti tohoto odvětví. Práce přináší vyhodnocení vlivu na retenci zaměstnanců ve zdravotnictví v České republice těch personálních nástrojů, u kterých již v minulosti v různých studiích byl zjištěn vliv na retenci. V teoretické části jsou popsány všechny klíčové personální postupy, popsány termíny fluktuace a retence a také jsou popsány specifika implementace personálních postupů přímo ve zdravotnictví. Praktická část obsahuje kvalitativní a kvantitativní šetření formou nestrukturovaného rozhovoru a dotazníkového šetření a věnuje se získaným znalostem z obou šetření. Výsledky šetření se z části lišily od výsledků literární rešerše, ale část se také s literární rešerší shodovala. V závěru práce jsou uvedena doporučení pro personální oddělení ve zdravotnictví, na jaké personální postupy je třeba se zaměřit u určitých podskupin respondentů.
Vedoucí práce: Daniela Černá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses