Vnímání dermokosmetické značky - Řezníčková, Veronika (2023)
Cílem diplomové práce je zhodnotit spotřebitelské vnímání značky Eucerin a porovnat, zda se její identita shoduje s image. Práce se dále zaměřuje na nalezení slabších stránek značky a navrhuje doporučení, která by zlepšila její komunikaci a vylepšila postavení na trhu. K dosažení tohoto cíle bylo provedeno přezkoumání relevantní literatury, které se blíže zaměřovalo na značku, její hodnoty, budování a řízení. Praktická část využívá poznatky z teoretické části a analyzuje jednotlivé prvky značky. Dále navazuje sekundární a primární výzkum zrealizovaný pomocí vhodné kombinace kvantitativních a kvalitativních výzkumných metod. Práce je zakončena diskusí nad hlavními výsledky, srovnáním image a identity značky a poskytnutím doporučení, která by mohla být přínosem pro marketingový tým zkoumané značky.