Možnosti regulace reklamy ve veřejném prostoru českých měst - Valko, Oleksandra (2023)
Po pádu socialismu se česká města a obce nedokázaly dostatečně rychle přizpůsobit průniku soukromé reklamy do veřejného prostoru. Negativní vliv reklamy na kvalitu veřejného prostoru se stal nepopiratelným, proto vidíme v posledních letech snahu místních samospráv daný stav narovnat. Cílem práce je shrnout, jaká opatření česká města zavádějí, zda jsou účinná a jaké překážky jsou zaznamenávané v procesu jejich implementace. Na základě provedeného výzkumu je sestaven seznam podmínek, jejichž splnění je nepostradatelné pro úspěšnou regulaci vizuálního smogu.