Problematika elektromobility z pohledu leasingové společnosti Business Lease s.r.o. - Janeček, Jiří (2023)
Elektromobilita je v současné době velice diskutované téma a elektromobily mají své velké příznivce i odpůrce. Je možné sledovat silné nejen legislativní tlaky ze strany EU, které významně ovlivňují poptávku a nabídku těchto vozů. Leasingová společnost Business Lease s.r.o. zaznamenává zvýšený zájem klientů o elektromobily, ale zatím nemá zpracovanou strategii v této oblasti a čeká, jak bude reagovat trh, konkurence a klienti. Cílem této práce je na základě shromážděných dat a jejich analýzy formulovat doporučení společnosti Business Lease v oblasti elektromobility. K formulaci doporučení bude použita analýza konkurence, analýza poptávky ze strany klientů a analýza PESTEL, kdy budou shromážděny a analyzovány faktory v makrookolí, které ovlivňují a pravděpodobně budou ovlivňovat v budoucnu leasingovou společnost Business Lease s.r.o. Výsledkem práce bude doporučení pro firmu Business Lease s.r.o., jak postupovat ve vztahu k elektromobilitě, resp. jak reagovat na poptávku po elektrovozidlech ze strany svých klientů.