Problematika elektromobility z pohledu leasingové společnosti Business Lease s.r.o. - Janeček, Jiří; Krause, Josef, 1978-; Knap, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Elektromobilita je v současné době velice diskutované téma a elektromobily mají své velké příznivce i odpůrce. Je možné sledovat silné nejen legislativní tlaky ze strany EU, které významně ovlivňují poptávku a nabídku těchto vozů. Leasingová společnost Business Lease s.r.o. zaznamenává zvýšený zájem klientů o elektromobily, ale zatím nemá zpracovanou strategii v této oblasti a čeká, jak bude reagovat trh, konkurence a klienti. Cílem této práce je na základě shromážděných dat a jejich analýzy formulovat doporučení společnosti Business Lease v oblasti elektromobility. K formulaci doporučení bude použita analýza konkurence, analýza poptávky ze strany klientů a analýza PESTEL, kdy budou shromážděny a analyzovány faktory v makrookolí, které ovlivňují a pravděpodobně budou ovlivňovat v budoucnu leasingovou společnost Business Lease s.r.o. Výsledkem práce bude doporučení pro firmu Business Lease s.r.o., jak postupovat ve vztahu k elektromobilitě, resp. jak reagovat na poptávku po elektrovozidlech ze strany svých klientů.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses