Analýza náborového procesu ve vybrané organizaci se zaměřením na oblast informačních technologií - Mrázová, Kateřina (2023)
Vybraná společnost se zaměřuje na poskytování služeb a prodej produktů s využitím digitálních technologií. Personální oddělení ve společnosti zaštiťuje 6 tisíc zaměstnanců a ročně obsadí stovky pozic. Vzhledem k činnosti společnosti značná část z nich spadá do oboru IT. Na českém trhu práce je však IT specialistů nedostatek, a proto je třeba pro jejich získání přizpůsobit náborový proces. Cílem této práce bylo zhodnotit, zda společnost přistupuje k náboru efektivně a využívá všech doporučovaných a dostupných cest. Pro získání potřebných informací o náborovém procesu ve společnosti byly provedeny čtyři rozhovory a na základě nich proběhla analýza získaných interních dat. Po porovnání praktického přístupu společnosti k náborovému procesu s teoretickými přístupy bylo zjištěno, že společnost dodržuje více než polovinu doporučených zásad, přesto je zde však prostor pro zlepšení. Tato zlepšení byla závěrem konkrétně definována.