Analýza náborového procesu ve vybrané organizaci se zaměřením na oblast informačních technologií - Mrázová, Kateřina; Legnerová, Kateřina, 1965-; Černá, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Vybraná společnost se zaměřuje na poskytování služeb a prodej produktů s využitím digitálních technologií. Personální oddělení ve společnosti zaštiťuje 6 tisíc zaměstnanců a ročně obsadí stovky pozic. Vzhledem k činnosti společnosti značná část z nich spadá do oboru IT. Na českém trhu práce je však IT specialistů nedostatek, a proto je třeba pro jejich získání přizpůsobit náborový proces. Cílem této práce bylo zhodnotit, zda společnost přistupuje k náboru efektivně a využívá všech doporučovaných a dostupných cest. Pro získání potřebných informací o náborovém procesu ve společnosti byly provedeny čtyři rozhovory a na základě nich proběhla analýza získaných interních dat. Po porovnání praktického přístupu společnosti k náborovému procesu s teoretickými přístupy bylo zjištěno, že společnost dodržuje více než polovinu doporučených zásad, přesto je zde však prostor pro zlepšení. Tato zlepšení byla závěrem konkrétně definována.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses