Příprava business modelu sociálního podniku - Nužin, Artem (2023)
Tato diplomová práce je věnována přípravě obchodního modelu sociálního podniku, jehož cílem bude snižování bariér pro zaměstnání a začlenění cizinců do české společnosti. V teoretické části práce jsou zohledněny materiály nezbytné k definování problému v oblasti integrace, a také je určen směr pro výzkum. Praktická část je věnována provádění vlastního výzkumu, formulování koncepce modelu integračního sociálního podniku a jeho následnému marketingovému a finančnímu rozboru. Výzkum práce je tvořen kombinací kvantitativních a kvalitativních metod se závěrečnou analýzou dat potřebných k formulaci obchodního modelu integračního sociálního podniku a dosažení jeho udržitelnosti.