Společensky odpovědné aktivity firem směrem k zaměstnancům - Trsková, Kateřina; Dohnalová, Marie, 1955-; Legnerová, Kateřina, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práce zkoumá CSR aktivity s bližším zaměřením na sociální pilíř společenské odpovědnosti. Teoretická část se na základě literární rešerše dosud provedených výzkumů zaměřuje na vývoj konceptu společenské odpovědnosti, jeho jednotlivé pilíře, mezinárodní nástroje, trendy, postupy zavádění a vnímání jednotlivými generacemi. Výzkum v praktické části pomocí polostrukturovaných rozhovorů s manažery deseti vybraných podniků zkoumá vztah mezi velikostí podniku a CSR aktivitami, které podniky vykonávají pro své zaměstnance. Současně je prostřednictvím Stoewerova testu analyzována úroveň motivace zaměstnanců vyplývající ze CSR aktivit a spokojenost s mírou poskytování benefitů, které je rovněž možné považovat za společensky odpovědné aktivity zkoumaného podniku. Získaná data jsou následně podrobně analyzována i z hlediska mezigenerační komparace (X, Y, Z) vnímání společenské odpovědnosti podniku ve vztahu k zaměstnancům. Diplomová práce na základě provedeného výzkumu prokazuje, že velikost podniku neovlivňuje jeho zapojení do konceptu společenské odpovědnosti.
Vedoucí práce: Marie Dohnalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses