Analýza spokojenosti a pracovní motivace lektorů v jazykových školách - Hojdarová, Barbora; Motlová, Veronika; Lukeš Rybanská, Ivana, 1991-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Pracovní spokojenost a motivace zaměstnanců je téma, kterému se věnuje mnoho pozornosti, ale přestože je toto téma tak často zkoumané, výzkumů, které se zabývají pracovní spokojeností a motivací učitelů a lektorů, již tolik nenalezneme. Tato diplomová práce se zabývá analýzou spokojenosti a pracovní motivace lektorů v jazykových školách. Cílem této práce bylo pomocí analýzy zjistit úroveň spokojenosti lektorů jazykových škol s jejich prací a identifikovat hlavní faktory jejich pracovní motivace. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy týkající se této problematiky a dále jsou zde uvedena specifika pracovní motivace učitelů. Na tuto část navazuje část metodologická, ve které jsou představeny vybrané postupy a metody použité pro zkoumání tohoto tématu. Pro účely výzkumu bylo použito metody hloubkových polostrukturovaných rozhovorů, kterým předcházelo podpůrné online dotazníkové šetření za účelem dosažení vyšší reliability a validity výzkumu a také detailnějšího zkoumání této problematiky. Takto získaná data byla následně interpretována pomocí otevřeného kódování a tematické analýzy, výsledky kterých jsou uvedeny v praktické části této práce. Praktický přínos této práce spočívá ve formulaci konkrétních doporučení pro jazykové školy, která vychází z výsledků výzkumu a následné interpretace získaných dat. Implementace navržených doporučení by měla mít pozitivní vliv na spokojenost lektorů v jejich práci a tím také pozitivně ovlivnit jejich retenci v jazykové škole.
Vedoucí práce: Veronika Motlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses