Vývoj míry inflace ve vybraných evropských zemích - Kovalskaya, Dana (2023)
Tato práce si klade za cíl porovnat čtyři země, které jsou součástí stejné regionální unie – Visegrádské čtyřky, z hlediska vývoje míry inflace. Česká republika, Slovensko, Polsko a Maďarsko jsou hlavním zaměřením této bakalářské práce a hlavním přístupem k porovnání vývoje míry inflace v těchto zemích je popisná analýza, trendová analýza, popisná statistika a korelační analýza. Na závěr bylo zjištěno, že země do jisté míry sdílí podobnou povahu inflace, stejně jako vývoj tohoto ukazatele, s tím, že Česká republika má mírně odlišnou situaci, která se liší od ostatních tří zemí z analýzy.