Vývoj míry inflace ve vybraných evropských zemích - Kovalskaya, Dana; Ligocká, Marie; Ecková, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato práce si klade za cíl porovnat čtyři země, které jsou součástí stejné regionální unie – Visegrádské čtyřky, z hlediska vývoje míry inflace. Česká republika, Slovensko, Polsko a Maďarsko jsou hlavním zaměřením této bakalářské práce a hlavním přístupem k porovnání vývoje míry inflace v těchto zemích je popisná analýza, trendová analýza, popisná statistika a korelační analýza. Na závěr bylo zjištěno, že země do jisté míry sdílí podobnou povahu inflace, stejně jako vývoj tohoto ukazatele, s tím, že Česká republika má mírně odlišnou situaci, která se liší od ostatních tří zemí z analýzy.
Vedoucí práce: Marie Ligocká
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses