Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh finanční strategie společnosti MARLENKA International, s.r.o. - Shekikhacheva, Elizaveta; Ligocká, Marie; Koľveková, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem této bakalářské práce je pomocí metod finanční analýzy zhodnotit ekonomický vývoj společnosti MARLENKA International s. r. o. v letech 2016–2020 s využitím veřejně dostupných dat z účetních výkazů společnosti. V teoretické části jsou nejdříve definovány základní pojmy a metody finanční analýzy, které jsou následně aplikovány na analyzovanou společnost v praktické části. V rámci této praktické části je také provedeno srovnání MARLENKA International s. r. o. s oborovým konkurentem VIZARD s. r. o. Z metod finanční analýzy se využívá analýza absolutních ukazatelů, analýza poměrových ukazatelů, analýza pracovního kapitálu a Du Pontův rozklad rentability vlastního kapitálu. Následně je práce doplněna o bankrotní a bonitní modely za účelem posouzení finančního zdraví společnosti. V závěru bakalářské práce dochází k posouzení vhodnosti dosavadní finanční strategie MARLENKA International s. r. o. prostřednictvím definování silných a slabých stránek, které slouží jako základ k navržení výsledných doporučení pro společnost.
Vedoucí práce: Marie Ligocká
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses