Odhad hodnoty synergického efektu fúzie - Sekera, Dominik (2023)
Táto práca sa zameriava na ocenenie synergických efektov vyplývajúcich zo zlúčenia dvoch spoločností zaoberajúcich sa správou nehnuteľností. Štruktúra tejto práce je rozdelená do 6 hlavných kapitol, ktoré sa začínajú predstavením oboch spoločností zapojených do potenciálnej fúzie. Nasleduje strategická analýza zameraná na mikro a makro okolie spoločností. Ďalšia časť je venovaná finančnej analýze oboch spoločností pomocou absolútnych a pomerových ukazovateľov, vyhodnoteniu pomocou SWOT analýzy, generátorom hodnôt, finančnému plánovaniu a záverečnému oceneniu. Pomocou metódy diskontovaných peňažných tokov sa odhadne hodnota jednotlivých spoločností a následne sa vypočíta hodnota synergie vyplývajúca z fúzie.