Motivace malých multižánrových uměleckých festivalů k udržitelnému chování - Dušková, Štěpánka; Petrová, Pavla, 1969-; Grosman, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce nesoucí název „Motivace malých multižánrových festivalů k udržitelnému chování“ analyzuje dva umělecké festivaly na území České republiky a zaměřuje se na jejich vztah k udržitelnosti. V posledních letech je udržitelnost stále frekventovanějším tématem a festivaly obecně inklinují ke zlepšování své ekologické stopy. Bavíme se hlavně o redukci odpadu, využití ekologicky šetrnějších materiálů, změn lokace festivalu z důvodu ochrany přírody nebo ekologickou edukaci návštěvníků. V rámci programu festivalů se čím dál častěji objevují témata recyklace, upcyklace a třídění odpadu. Práce obsahuje mapování jednotlivých kroků festivalových organizací k zelenější existenci. Komparací odpovědí respondentů ohledně adaptace festivalů na trend zelenějšího fungování je zjišťována jejich motivace k takovému chování. Jsou zkoumány nedostatky, možné příčiny a způsoby řešení, které by vedli ke zlepšení dopadu festivalu na ekologickou situaci. Převážně se práce zaměřuje na tři hlavní motivační pilíře: marketing, společenská odpovědnost firmy, finanční situace. Zavedení inovativních ekologických řešení je ekonomicky náročnou záležitostí, a to jak pro velké desetitisícové festivaly, tak i pro ty menší lokální. Práce popisuje, jaké možnosti má festival v rámci finanční podpory, jakou má šanci na obdržení financí z veřejných dotací na své ekologicky udržitelné projekty, jak může festival použít své udržitelné kroky k sebepropagaci a co dělá festival pro okolí v rámci společenské odpovědnosti firmy. Cílem práce je najít hlavní motivační pilíře organizátorů k ekologicky udržitelné organizaci festivalů.
Vedoucí práce: Pavla Petrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses