Potenciální benefity Carbon-Capture technologií v silniční nákladní dopravě - Hovorka, Petr; Rathouský, Bedřich; Mervart, Michal, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Otázka udržitelnosti a ochrany životního prostředí je stále více probíraným tématem v dnešní společnosti. V důsledku této debaty se Evropská unie zavázala do roku 2030 snížit množství emisí v dopravě o 90 %. Cílem této práce je vyhodnotit technologie Carbon-Capture v souvislosti s dopravním sektorem. Údajně má redukovat množství emisí o 80 %. Nicméně toto číslo neobsahuje nutnost konstrukce dodatečné infrastruktury. Práce hledá odpověď na otázku, jak velká je redukce emisí po započtení vlivu infrastruktury na území České republiky. Porovnáním vznikajících emisí v různých fázích životního cyklu bylo zjištěno, že finální redukce je ve výši 76 % a tím pádem nemají zásadní vliv na potenciál technologie. Výsledky jsou uvedeny v souvislost s finanční náročností investice při porovnání s osobními bezemisními vozidly.
Vedoucí práce: Bedřich Rathouský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses