Změny v organizaci nákupu v kontextu pandemie COVID-19 - Palivec, Adam; Vinš, Marek; Rezek, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce se zabývá změnami v organizaci nákupu v kontextu pandemie COVID-19. Cílem práce je identifikovat nejsignifikantnější dopady na organizaci nákupu českých firem. V první části práce jsou vymezeny základní pojmy související s nákupem a přehled dosavadní poznatků v oblasti dopadů pandemie na dodavatelsko-odběratelské řetězce a nákupní chování organizací. V praktické části autor prezentuje závěry z realizovaného kvalitativního výzkumu, který byl založen na hloubkových rozhovorech se zástupci firem a pracovníky v nákupu. Nejdůležitějšími zjištěními jsou zvýšený důraz podniků na řízení rizik, plánování kontinuity činností a akcelerace v digitalizaci nákupních procesů.
Vedoucí práce: Marek Vinš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses