Zaměstnanecké benefity a jejich role v retenci zaměstnanců generace Z - Hošek, Michal (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá zaměstnaneckými benefity a jejich vlivem na retenci zaměstnanců generace Z. Cílem této práce je zjistit, jak se liší preference zaměstnanců této generace od těch předchozích. Zejména generace X a Y. Dalším cílem je zjistit, jak nastavit systém benefitů, aby se co nejvíce snížila fluktuace zaměstnanců této generace. Práce je rozdělena na dvě části, a to teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy vztahující se k tématu – zaměstnanecké benefity, retenci a generace. V závěru teoretické části je ještě provedena analýza současného poznání v oblasti vlivu zaměstnaneckých benefitů na retenci a na generaci Z. V praktické části je popsána použitá metodologie. Následně jsou představeny výsledky dotazníkového šetření. Na konci praktické části je ještě provedena analýza výsledků, výstupem této analýzy je syntéza odpovědí s vyvozujícími závěry.