Zaměstnanecké benefity a jejich role v retenci zaměstnanců generace Z - Hošek, Michal; Černá, Daniela; Říhová, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá zaměstnaneckými benefity a jejich vlivem na retenci zaměstnanců generace Z. Cílem této práce je zjistit, jak se liší preference zaměstnanců této generace od těch předchozích. Zejména generace X a Y. Dalším cílem je zjistit, jak nastavit systém benefitů, aby se co nejvíce snížila fluktuace zaměstnanců této generace. Práce je rozdělena na dvě části, a to teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy vztahující se k tématu – zaměstnanecké benefity, retenci a generace. V závěru teoretické části je ještě provedena analýza současného poznání v oblasti vlivu zaměstnaneckých benefitů na retenci a na generaci Z. V praktické části je popsána použitá metodologie. Následně jsou představeny výsledky dotazníkového šetření. Na konci praktické části je ještě provedena analýza výsledků, výstupem této analýzy je syntéza odpovědí s vyvozujícími závěry.
Vedoucí práce: Daniela Černá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses