Vývoj regulace úvěrového rizika - Marko, Šimon; Blahová, Naďa, 1958-; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato práce se věnuje úvěrovému riziku a jeho regulaci aplikované na komerční banky. Zabývá se teoretickým pohledem na toto riziko a vybranými dílčími riziky, se kterými se toto riziko spojuje. Jde o riziko koncentrace, suverénní riziko, riziko protistrany. Popsány jsou i některé metody měření úvěrového rizika. Dále a primárně se zaměřuje na regulaci úvěrového rizika zejména na globální úrovni definované Basilejským výborem (BCBS) pomocí standardů zvaných BASEL. Soustředí se na nejnovější regulaci v rámci BASEL III, obvykle označovanou méně formálním názvem BASEL IV. Na závěr je práce doplněna novým nástrojem Output floor.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses