Implementace ESG prvků v podniku Plzeňský Prazdroj a.s. - Klimtová, Natálie (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá docela novým a stále více aktuálním tématem problematiky ESG prvků. Implementace ESG prvků je v této práci sledovaná na podniku Plzeňský Prazdroj a.s. s cílem zhodnotit vývoj implementace a jeho strategii. Práce se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části jsou definovány jednotlivé části ESG konceptu, vývoj vzniku ESG, Agenda 2030 a její cíle SDG a měření ESG prvků. V praktické části je zhodnocen přístup firmy k udržitelnému rozvoji, který je rozdělen na jednotlivé přístupy k segmentům ESG. Vývoj je sledován v pětiletém období 2017-2021. Významný prvek v praktické části představuje rozhovor s manažerkou udržitelnosti Plzeňského Prazdroje a.s. Zbytek informací byl získán z nastudování udržitelných zpráv podniku a webových stránek. Výsledkem je zhodnocení celkové strategie a úspěšnosti implementace.