Analýza zavedení prvků průmyslu 4.0 ve společnosti PWR Composite, s.r.o. - Buryan, Jiří; Mikan, Pavel, 1963-; Dvořáček, Jiří, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce se zabývá identifikací rizik při implementaci prvků Průmyslu 4. generace do analyzované společnosti PWR Composite s.r.o. Hlavním cílem práce je pak na tato rizika reagovat doporučeními, které vyplynuly převážně ze syntézy provedených analýz. V teoretické části je provedena rešerše dosavadních poznatků o Průmyslu 4.0 se zaměřením na konkrétní dopady implementovaných strategií v různých zemích světa, tak i v České republice. Praktická část navazuje na poznatky z části teoretické a dochází k identifikaci hrozeb a příležitostí, se kterými by měl podnik pracovat. Hloubkový polostrukturovaný rozhovor s jednatelkou společnosti zajistil klíčová data ke zpracování a analýze jednotlivých metod, ze kterých následně vyústila doporučení pro společnost. Z výzkumu vyplynulo, že implementace Průmyslu 4.0 pro společnost představuje značně převyšující příležitost než riziko, dojde-li k důslednému dodržení stanovených doporučení.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses