Zvládání stresu u manažerů ve finančním sektoru pomocí mindfulness - Jakešová, Adéla; Šilerová, Lenka, 1972-; Arbet, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou stresu a jeho zvládání pomocí přístupu mindfulness. Hlavním cílem této práce je zjistit, zda má praktikování mindfulness vliv na subjektivní pocit zvládání stresu u manažerů pracujících ve finančním sektoru. Teoretická část práce vysvětluje základní pojmy spojené se stresem a mindfulness a popisuje, jakým způsobem může praktikování mindfulness působit na zvládání stresu. Praktická část je věnována kvalitativnímu výzkumu, kdy pro účely této práce výzkumný vzorek manažerů absolvoval pětitýdenní kurz Masterclass na zvládání stresu, kde hlavním přístupem po celé trvání kurzu bylo mindfulness neboli všímavost. S manažery byly provedeny polostrukturované rozhovory před a po absolvování kurzu a výzkum byl ještě doplněn o data z dotazníku Škály vnímaného stresu, který respondenti také vyplňovali před a po absolvování kurzu. V závěru práce jsou diskutovány výsledky výzkumu v kontextu se zjištění z teoretické části.
Vedoucí práce: Lenka Šilerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses