Faktory ovlivňující chování českého spotřebitele v oblasti udržitelného oděvního průmyslu - Vykuková, Kateřina; Zamazalová, Marcela; Dvořáková, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce má za cíl zkoumat chování českých spotřebitelů v oblasti udržitelné módy a hodnotit situaci v českých módních společnostech, které se prezentují jako udržitelné. Metodika zahrnuje polostrukturované rozhovory s majiteli módních značek a dotazníkové šetření mezi různými skupinami spotřebitelů. Součástí praktické části je i analýza sekundárních dat získaných skrz MML-TGI, a zároveň analýza webových stránek českých prodejců udržitelného oblečení. Práce analyzuje, jak spotřebitelé vnímají udržitelný průmysl a jaké faktory ovlivňují jejich rozhodování při výběru mezi udržitelnými a konvenčními produkty. Na základě získaných dat jsou navržena marketingová doporučení pro stávající a budoucí aktéry v odvětví udržitelné módy, s cílem podporovat udržitelnost a zlepšovat povědomí o udržitelné módě v České republice.
Vedoucí práce: Marcela Zamazalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses