Historický vývoj peněz na území starověkého Říma - Salakyová, Lenka; Revenda, Zbyněk, 1959-; Dudzich, Viktar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce řeší problematiku vývoje a oběhu římského mincovnictví chronologicky, od začátku římského království až po konec římského císařství. Cílem je analyzovat jednotlivé ekonomické aspekty mincí, teda hmotnostní standard, ryzost mincí z drahých kovů, poměry mezi základními kovy a podobně. Oběh mincí je zaměřen především na nejznámější a nejpoužívanější druhy nominálů, jako jsou denár nebo as. Práce taky charakterizuje základní prvky nejvýznamnějších reforem, definuje jejich cíle a ekonomické dopady.
Vedoucí práce: Zbyněk Revenda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses