Implementace EDI komunikace s dodavateli v podniku Budějovický Budvar, n.p. - Krejčová, Adéla; Mervart, Michal, 1977-; Týmal, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce na téma „Implementace EDI komunikace s dodavateli v podniku Budějovický Budvar, n. p.“ se zaměřuje na proces vytvoření konceptu EDI řešení pro pivovar Budějovický Budvar, n. p. Práce definuje pojmy spojené s EDI, popisuje jednotlivé fáze projektu, možnosti EDI komunikace, standardy UN/EDIFACT a EANCOM a jejich typy zpráv. Cílem je zhodnotit aktuální proces komunikace s dodavateli v podniku a následně zpracovat koncept EDI řešení. Tohoto cíle je dosaženo ve dvou krocích. Nejdříve práce popisuje současné řešení komunikace s dodavateli v Budějovickém Budvaru, n. p., na jehož základě je současné řešení zhodnoceno. V této části jsou zmíněna i očekávání podniku od zavedení EDI komunikace s dodavateli a jejich dosavadní pokrok. Druhým krokem je vytvoření detailního konceptu EDI řešení, kde jsou definovány typy zpráv, které bude Budějovický Budvar, n. p. využívat k EDI komunikaci. Dále jsou zde definovány nároky na ochranu dat, značení zboží a organizační změny. Tato část obsahuje i plán technické realizace, akceptačních testů, pilotního provozu, spolu s vyjmenovanými náklady spojenými jak s implementací, tak následným provozem EDI. Závěrem práce je shrnutí konceptu EDI řešení, plán připojování dalších obchodních partnerů k EDI a návrh, jak by mohl podnik EDI řešení v budoucnu rozšiřovat.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses