Rozbor hospodaření měst v České a Slovenské republice na konkrétním příkladu - Hlavatá, Natália; Zelenka, Vladimír, 1961-; Poutník, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem diplomové práce je zhodnotit a následně porovnat hospodaření dvou vybraných měst Slovenské a České republiky. Teoretická část charakterizuje oblasti, které jsou důležité pro provedení analýzy hospodaření, a to účetnictví, rozpočet, kontrola a audit subjektů veřejné správy. Zároveň definuje oblasti, metody a ukazatele vhodné k posouzení finanční situace měst a obcí. Před samotnou analýzou jsou v teoretické části charakterizována vybraná města. V praktické části je na základě teoretických poznatků zpracovaná analýza hospodaření vybraných měst za období 2017–2021, zaměřená na přezkoumání dat z rozpočtových a účetních výkazů. V závěru praktické části je uvedeno shrnutí a porovnání výsledků analýzy spolu s doporučeními pro obě města.
Vedoucí práce: Vladimír Zelenka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses