Analýza stresových faktorů a jejich vliv na výkonnost zaměstnanců v konkrétní společnosti - Vaniš, Karel (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou vlivu stresu na výkonnost zaměstnanců v konkrétní firmě. Cílem práce je identifikovat konkrétní stresové faktory a analyzovat jejich projevy a dopady na jednotlivce. Dále se práce zaměřuje na hodnocení vlivu stresu na výkon a spokojenost zaměstnanců a zkoumá korelaci mezi stresem a fluktuací v týmu. Pro dosažení těchto cílů byla použita metoda polostrukturovaných rozhovorů s pěti zaměstnanci konkrétní společnosti. V teoretické části jsou představeny základní pojmy a koncepty související se stresem v pracovním prostředí. Výstupem práce jsou konkrétní doporučení, jak minimalizovat vliv a úroveň stresu a pozitivně tak ovlivnit výkonnost i fluktuaci zaměstnanců v týmu.