Analýza stresových faktorů a jejich vliv na výkonnost zaměstnanců v konkrétní společnosti - Vaniš, Karel; Motlová, Veronika; Válková Tarasová, Olga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou vlivu stresu na výkonnost zaměstnanců v konkrétní firmě. Cílem práce je identifikovat konkrétní stresové faktory a analyzovat jejich projevy a dopady na jednotlivce. Dále se práce zaměřuje na hodnocení vlivu stresu na výkon a spokojenost zaměstnanců a zkoumá korelaci mezi stresem a fluktuací v týmu. Pro dosažení těchto cílů byla použita metoda polostrukturovaných rozhovorů s pěti zaměstnanci konkrétní společnosti. V teoretické části jsou představeny základní pojmy a koncepty související se stresem v pracovním prostředí. Výstupem práce jsou konkrétní doporučení, jak minimalizovat vliv a úroveň stresu a pozitivně tak ovlivnit výkonnost i fluktuaci zaměstnanců v týmu.
Vedoucí práce: Veronika Motlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses