Zohlednění diverzity v pracovních inzerátech vybrané společnosti - Hamzová, Anna; Dohnalová, Marie, 1955-; Legnerová, Kateřina, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práce se zaměřuje na zohlednění diverzity v pracovních inzerátech vybrané společnosti. Cílem diplomové práce je navrhnout doporučení v oblasti online inzerce pracovních pozic pro vybranou společnost. Doporučení se konkrétně zaměřují na to, jakým způsobem by měla být diverzita v pracovních inzerátech prezentována a zda deklarovaná prohlášení o diverzitě odpovídají skutečnému stavu ve společnosti. Teoretická část práce obsahuje základní terminologii v oblasti diverzity, trhu práce a pracovních inzerátů. Výzkum v praktické části práce byl realizován pomocí obsahové analýzy vybraných konkurenčních pracovních inzerátů, pomocí kvalitativních rozhovorů s ženami se zájmem o práci v IT a pomocí kvantitativního dotazování ve vybrané společnosti.
Vedoucí práce: Marie Dohnalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses