Zhodnocení finančního zdraví společnosti Nutrend D.S., a.s. - Felcman, Ondřej (2023)
Zhodnocení finančního zdraví společnosti Nutrend D.S., a.s. je důležitým faktorem zejména pro její vlastníky a finanční management, ale může poskytnout podstatné informace i celé řadě dalších uživatelů. Pro přehled o finančním stavu společnosti je nezbytné provést finanční analýzu podniku s využitím dostupných účetních výkazů. Cílem je zhodnotit dosavadní vývoj firmy v období 2017-2021, odhalit silné a slabé stránky a na základě výsledků navrhnout doporučená opatření, jež vývoj optimalizují do budoucna. Analýza je provedena na základě elementárních metod přejatých z odborné literatury. Pracuje zejména s finančními ukazateli a s pohledem bankrotních a bonitních modelů. Výsledky analýzy jsou mezi sebou porovnány v čase a s hodnotami odvětví, jehož je Nutrend D.S. součástí. Diskuze je věnována limitům práce a následnému vyhodnocení analýzy doplněným o navrhovaná opatření. Závěr je stručným souhrnem celé práce.