Zhodnocení finančního zdraví společnosti Nutrend D.S., a.s. - Felcman, Ondřej; Ligocká, Marie; Nečadová, Marta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Zhodnocení finančního zdraví společnosti Nutrend D.S., a.s. je důležitým faktorem zejména pro její vlastníky a finanční management, ale může poskytnout podstatné informace i celé řadě dalších uživatelů. Pro přehled o finančním stavu společnosti je nezbytné provést finanční analýzu podniku s využitím dostupných účetních výkazů. Cílem je zhodnotit dosavadní vývoj firmy v období 2017-2021, odhalit silné a slabé stránky a na základě výsledků navrhnout doporučená opatření, jež vývoj optimalizují do budoucna. Analýza je provedena na základě elementárních metod přejatých z odborné literatury. Pracuje zejména s finančními ukazateli a s pohledem bankrotních a bonitních modelů. Výsledky analýzy jsou mezi sebou porovnány v čase a s hodnotami odvětví, jehož je Nutrend D.S. součástí. Diskuze je věnována limitům práce a následnému vyhodnocení analýzy doplněným o navrhovaná opatření. Závěr je stručným souhrnem celé práce.
Vedoucí práce: Marie Ligocká
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses