Environmentálne sociálne podniky - prípadová štúdia - Marchynová, Lucia; Dohnalová, Marie, 1955-; Legnerová, Kateřina, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Environmentálne sociálne podniky sú pomerne novým a špecifickým typom sociálneho podnikania, ktorý ma za úlohu riešiť ako sociálny, tak environmentálny problém na lokálnej úrovni. Cieľom tejto bakalárskej práce bolo vyhodnotiť environmentálne aspekty prostredníctvom uskutočnených rozhovorov s osobami riadiacimi sociálne podnikanie a na základe toho vytvoriť odporúčania pre ďalšie environmentálne sociálne podniky, či potencionálne podniky v budúcnosti. Teoretická časť bola základom pre tvorbu rozhovorov v praktickej časti, ktorá prebiehala na základe analýzy dokumentov a literatúry. Bolo zistené, že environmentálne sociálne podniky v Českej republike nie sú plne uchopené, nakoľko neprebiehajú kontroly environmentálnych aspektov podnikania, no aj tak environmentálne podniky dosahujú vysokú snahu o ekologicky šetrnú prevádzku, najmä riešením odpadu, či podpory lokálnych zdrojov. Z hľadiska zamestnancov bolo zistené, že prevažná väčšina zastupuje určitú znevýhodnenú skupinu na trhu práce a ich pracovné miesta vznikali ako reakcia na lokálny nedostatok pracovných miest v odľahlejších miestach ČR, no ďalšie podmienky sa rozlišujú podľa výkonu činnosti daného podnikania.
Vedoucí práce: Marie Dohnalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses