Genderové mzdové rozdíly v České republice a ve Švýcarské konfederaci - Germannová, Anja; Macáková, Libuše, 1955-; Ecková, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem bakalářské práce je vyhodnotit faktory ovlivňující rozdíl v odměňování žen a mužů v České republice a ve Švýcarské konfederaci a navrhnout možná doporučení pro zlepšení podmínek žen na trhu práce a snížení genderových mzdových rozdílů. S využitím odborné literatury je v teoretické části zkoumána problematika diskriminace žen a genderových mzdových rozdílů. Tvoří tak ucelený základ pro následující analytickou část, která se na základě sekundárních dat zaměřuje na hodnocení českého a švýcarského trhu práce a na samotný ukazatel gender pay gap. Analytická část se dále zabývá vyhodnocením dotazníkového šetření. Ze závěru teoretické a analytické části jsou identifikovány oblasti, na které je třeba se primárně zaměřit při odstraňování rozdílů v odměňování žen a mužů v České republice a ve Švýcarské konfederaci.
Vedoucí práce: Libuše Macáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses