Marketingový potenciál estetické medicíny v Česku - Barborová, Anna (2023)
Diplomová práce se zabývá marketingem estetické medicíny. Komplexně představuje odvětví, včetně vymezení a prokázání, že výkony jsou luxusními statky, uvádí specifika marketingu těchto statků v kontextu zdravotnických služeb. Cílem práce je určit prognózu odvětví estetické medicíny v Česku na dalších 5 let, odhalit potenciál trhu a navrhnout doporučení pro střednědobou marketingovou strategii. Korelační analýza potvrdila hypotézu o pozitivním vlivu růstu HDP na hlavu na růst trhu estetické medicíny. Kdy HDP na hlavu odráží koupěschopnost obyvatel vybrané země, a změny ve velikosti trhu jsou reprezentovány změnou počtu provedených zákroků. Práce dále zahrnuje segmentaci na základě dat ze studie MML-TGI. Výsledky práce jsou určené pro členy České společnosti plastické chirurgie, jejich marketingové poradce a všechny se zájmem o rozvoj toho odvětví.