Marketingový potenciál estetické medicíny v Česku - Barborová, Anna; Tahal, Radek, 1970-; Karlíček, Miroslav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práce se zabývá marketingem estetické medicíny. Komplexně představuje odvětví, včetně vymezení a prokázání, že výkony jsou luxusními statky, uvádí specifika marketingu těchto statků v kontextu zdravotnických služeb. Cílem práce je určit prognózu odvětví estetické medicíny v Česku na dalších 5 let, odhalit potenciál trhu a navrhnout doporučení pro střednědobou marketingovou strategii. Korelační analýza potvrdila hypotézu o pozitivním vlivu růstu HDP na hlavu na růst trhu estetické medicíny. Kdy HDP na hlavu odráží koupěschopnost obyvatel vybrané země, a změny ve velikosti trhu jsou reprezentovány změnou počtu provedených zákroků. Práce dále zahrnuje segmentaci na základě dat ze studie MML-TGI. Výsledky práce jsou určené pro členy České společnosti plastické chirurgie, jejich marketingové poradce a všechny se zájmem o rozvoj toho odvětví.
Vedoucí práce: Radek Tahal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses