Spokojenost zaměstnanců v sektoru soukromého školství - Doksanský, Samuel; Němec, Otakar; Soukup, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato práce se zabývá vlivem jednotlivých faktorů na spokojenost a motivaci zaměstnanců. S cílem zjistit spokojenost zaměstnanců v anonymizovaných školských subjektech v Hradci Králové s odměňováním, spokojeností a motivací. V první části jsou přiblíženy teoretické poznatky související s tématem práce. V druhé části je zpracován kvantitativní výzkum spokojenosti zaměstnanců pomoci dotazníkového šetření. Dotazníkové šetření bylo rozesláno online formou všem zaměstnancům školských subjektů, bylo dosaženo zhruba 65 % návratnosti. Dotazník byl dále obohacen o rozhovor s majitelem zmíněných společností. Výsledek dotazníku, jak jsou celkově spokojeni s motivováním vyšel jako spíše spokojený, dle literatury je to optimálním hodnocením. V závěru jsou doporučeny určité změny pro dosažení vyšší spokojenosti zaměstnanců, zaměřený převážně na vyšší komunikaci mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem, či obecně napříč úrovni ve společnosti, ale také na větší zpětnou vazbu hlavně tu pozitivní.
Vedoucí práce: Otakar Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses