Strategická analýza vybrané firmy - Svobodová, Kristýna; Dvořáček, Jiří, 1947-; Crkalová, Zdeňka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práce si klade za cíl provést strategickou analýzu vybrané firmy a tím zjistit současné strategické postavení této firmy. Zvolenou firmou, na kterou se práce zaměřuje, je Tonak a.s. Tato firma se zabývá tradiční produkcí pokrývek hlavy zahrnující široký rozsah kloboučnických výrobků. Cíle diplomové práce je dosaženo pomocí provedených analýz vnějšího a vnitřního okolí této firmy. V rámci analýzy vnějšího okolí jsou provedeny analýzy makro a mikrookolí. Analýza makrookolí je provedena pomocí PESTEL analýzy. Mikrookolí je podrobeno Porterovou analýzou pěti sil. Na vnitřní prostředí se zaměřuje analýza vnitřních zdrojů a schopností. Na závěr je provedena analýza SWOT, která syntetizuje poznatky, zjištěné v rámci zmíněných analýz. Jako přínos práce může být hodnoceno zjištění pro budoucí vývoj a rozvoj podniku.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses