Analýza business modelů netradičních nemovitostí v přírodě určených ke krátkodobému pronájmu - Borský, Rostislav; Svobodová, Ivana, 1969-; Nedvídek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou business modelů v oboru krátkodobého pronájmu netradičních nemovitostí v přírodě, a to konkrétně treehousů a posedů. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Praktická část popisuje jednotlivé termíny, trendy cestovního ruchu, zařazuje glamping a shrnuje výsledky dosavadních průzkumů. Dále definuje business model, porovnává nástroje Business model Canvas a Lean Canvas a popisuje postup při jejich tvorbě, představuje potřebný teoretický rámec metodologie a následný popis zvolené metody výzkumu. V praktické části je provedena analýza konkurence na českém trhu a analýza business modelů, která vychází z rozhovorů s provozovateli jednotlivých podobných konceptů. Ze zjištěných informací je sestaven vhodný model Lean Canvas pro podnikatelský záměr v podobě treehousu, který by měl být konkurenceschopný a na trhu žádaný. Vzniklý koncept s názvem Treehouse Křivoklát je zhodnocen a jsou navrženy možnosti budoucího rozvoje. Závěrem jsou potvrzeny nebo vyvráceny hypotézy, které vychází z teoretické části.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses