Vplyv kultúrnych predispozícií na spotrebné chovanie spotrebiteľa pri kúpe luxusných statkov na českom trhu - Nováková, Barbora (2023)
Diplomová práca sa zaoberá vplyvom kultúrnych predispozícií na spotrebiteľské správanie pri nákupe luxusného tovaru na českom trhu. Táto práca pozostáva z dvoch vzájomne prepojených častí, teoretickej a praktickej. Teoretická časť je zameraná na témy ako spotrebiteľské správanie a rozhodovanie, modely spotrebiteľského správania, faktory ovplyvňujúce spotrebiteľské správanie, luxus, kultúra, kultúrne rozdiely, kultúrne modely, vzťah kultúry a spotrebiteľského správania a marketing luxusu. Hlavným cieľom diplomovej práce je preskúmať kultúrne predispozície a ich vplyv na spotrebiteľský rozhodovací proces o luxusnom tovare vo vybranej maloobchodnej spoločnosti na českom trhu. Táto analýza bude dôležitá pre aktérov na strane dopytu aj ponuky na trhu luxusného tovaru a bude základom pre ďalší rozvoj produktového portfólia spoločnosti. Praktická časť bude zahŕňať uskutočnenie kvalitatívneho výskumu prostredníctvom hĺbkových rozhovorov so zamestnancami a spotrebiteľmi vybranej maloobchodnej spoločnosti v Českej republike.