Vplyv kultúrnych predispozícií na spotrebné chovanie spotrebiteľa pri kúpe luxusných statkov na českom trhu - Nováková, Barbora; Koudelka, Jan; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práca sa zaoberá vplyvom kultúrnych predispozícií na spotrebiteľské správanie pri nákupe luxusného tovaru na českom trhu. Táto práca pozostáva z dvoch vzájomne prepojených častí, teoretickej a praktickej. Teoretická časť je zameraná na témy ako spotrebiteľské správanie a rozhodovanie, modely spotrebiteľského správania, faktory ovplyvňujúce spotrebiteľské správanie, luxus, kultúra, kultúrne rozdiely, kultúrne modely, vzťah kultúry a spotrebiteľského správania a marketing luxusu. Hlavným cieľom diplomovej práce je preskúmať kultúrne predispozície a ich vplyv na spotrebiteľský rozhodovací proces o luxusnom tovare vo vybranej maloobchodnej spoločnosti na českom trhu. Táto analýza bude dôležitá pre aktérov na strane dopytu aj ponuky na trhu luxusného tovaru a bude základom pre ďalší rozvoj produktového portfólia spoločnosti. Praktická časť bude zahŕňať uskutočnenie kvalitatívneho výskumu prostredníctvom hĺbkových rozhovorov so zamestnancami a spotrebiteľmi vybranej maloobchodnej spoločnosti v Českej republike.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses