Zkoumání důvodů fluktuace a faktorů ovlivňující motivaci mladých lidí v neziskovém projektu - Sedlařík, Dominik; Čada, Karel; Fischerová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato diplomová práce se zaměřuje na prozkoumání osobních a profesních zkušeností, přesvědčení a hodnot, které ovlivňují důvody opouštění a motivace k práci v neziskovém projektu. Práce využila k sběru dat polostrukturované rozhovory se skupinou dobrovolníků pracující na projektu Do Německa na zkušenou. Otevřené kódování a shluková analýza byla použita k identifikaci vzorců napříč daty. Data byla seskupena do kategorií prostřednictvím kódů. Výsledky ukázaly, že důvody opouštění a motivace k práci v neziskovém projektu byly ovlivněny řadou osobních faktorů, včetně touhy po smysluplné práci, příležitostí pro osobní a profesní růst a souladu s osobními hodnotami a přesvědčeními. V závěru práce jsou navrženy doporučení, jak nezisková organizace může tyto poznatky využít ke zlepšení úsilí o udržení a nábor nových členů projektu. Tato studie poskytuje cenné náhledy do zkušeností a perspektiv jednotlivců pracujících v neziskových projektech a zdůrazňuje důležitost porozumění složitému vzájemnému působení osobních a profesních faktorů, které formují jejich rozhodnutí zůstat nebo odejít.
Vedoucí práce: Karel Čada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses