Využití metod hodnotového investování v období propadu akciových trhů - Ludvík, Jan; Pošta, Vít, 1980-; Laboutková, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce má za cíl identifikaci hodnotových akcií za použití principů Warrena Buffetta a fundamentální analýzy a následnému srovnání hodnotových a růstových akcií s tržním indexem S&P 500 jak v rámci dlouhodobého horizontu, tak i při recesích. Praktická část se zaměřuje na ohodnocení společnosti Microsoft pomocí zmíněné fundamentální analýzy ekonomiky, odvětví a samotné společnosti. Vnitřní hodnotu akcie zkoumá pomocí dividendových diskontních, ziskových a cash-flow modelů. Dále zohledňuje finanční měřítka, na které se při svých akvizicích zaměřuje Warren Buffett jako míru zadluženosti vlastního kapitálu (D/E ratio) nebo rentabilitu celkového investovaného kapitálu (ROIC). Tímto způsobem ohodnocené akcie následně srovnává nejen s tržním indexem ale i s růstovými akciemi v rámci deseti let a při posledních dvou amerických recesích (spojené s koronavirou pandemií v roce 2020 a hypoteční krizí v roce 2007).
Vedoucí práce: Vít Pošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses