Marketingový význam diferencí ve vztahu ke zdravému životnímu stylu u generací X, Y, Z - Špigelová, Adéla (2023)
Bakalářská práce se zabývá marketingovou diferenciací ve vztahu ke zdravému životnímu stylu u generací X, Y a Z. Hlavním cílem práce je postihnout vztah českých spotřebitelů generací X, Y a Z, jež tvoří nyní nejvýznamnější segment spotřebitelského trhu, ke zdravému životnímu stylu, zmapovat, jak jsou obeznámeni s touto problematikou, zda zásady zdravého životního stylu dodržují, a pokud ne, jaké jsou jejich překážky. V teoretické části jsou rozebrány základní pojmy jako zdraví, zdravý životní styl, segmentace generací a jednotlivé nejpodstatnější faktory ovlivňující lidské zdraví. V praktické části jsou analyzovány znalosti generací X, Y a Z v oblasti zdravého životního stylu a jejich dodržování či nedodržování zásad. Ke zkoumání byla využita data z databáze Market & Media & Lifestyle a vlastní dotazníkové šetření.